Jūnijā Daugavpilī no biedrības Ģimenes atbalsta centra “Plecu pie pleca” tika uzsākts projekts “Mēs – gudri, aktīvi, sportiski Daugavpilieši”.

Projekta mērķis ir palīdzēt jauniešiem ar īpašām vajadzībām integrēties sabiedrībā, attīstīt savas prasmes ikdienas dzīvē, uzlabot valsts valodas zināšanas, attīstīt komunikāciju un aktīvāk integrēties sabiedriskajā dzīvē!

Projekts ietvēra vairākas aktivitātes un sākās ar latviešu valodas kursiem “Skaisti runāsim”.

Projekta vadītāja un autore Jeļena Feoklistova komentē projekta galveno ideju: “mēs vienkārši vēlamies palīdzēt ģimenēm un cilvēkiem grūtās dzīves situācijās, tikt galā ar viņu nelaimi. Jaunieši ne tikai uzlabo savas zināšanas valsts valodā, bet arī daudz uzzina par tās valsts vēsturi un kultūru, kurā dzīvo, iegūst pārliecību un attīsta komunikācijas prasmes.”
Kursi notika biedrības “Izglītības konsultatīvais centrs AVA” klasēs – Daugavpilī Alejas ielā 86 un Ģimnāzijas ielā 5, iesaistot vienu no pieredzes bagātākajām un spēcīgākajām centra pasniedzējām – Ritu Stepanovu.

Īstenojot šo projektu, netradicionāli bija tas, ka vajadzēja konsultēties ar psihologu, lai varētu nokomplektēt grupas.
Jeļena Feoklistova, projekta vadītāja: “Kurss beidzās 21. augustā – man šķiet, ka viss izdevās. Mums bija svarīgi, lai apmācības un apmācības kursa materiāli būtu pieejami un saprotami dalībniekiem, kā arī viņi psiholoģiski būtu gatavi apgūt programmu.”
Mēs uzskatām par lielu sasniegumu sagatavot un izstrādāt mācību materiālus diviem semināriem – “Veselības uzlabošanas vingrinājumu komplekss” un “Fiziska psiholoģiskā palīdzība –vingrinājumu komplekss” šī projekta ietvaros. Mērķauditorija ir ģimenes ar bērniem ar īpašām vajadzībām.

Jeļena Feoklistova, projekta vadītāja: Man šķiet ļoti svarīgi, ka šie semināri dod iespēju ģimenēm ar bērniem ar īpašām vajadzībām būt elastīgākiem rehabilitācijās un fiziskās attīstības mācīšanā, kā arī sniegs viņiem prasmes veikt vienkāršus fiziskus vingrinājumus un spēles mājās fiziskās veselības stiprināšanai un bērnu attīstīšanai.
Semināri ir plānoti 21. un 22. oktobrī. Aicinām seminārā piedalīties visus interesentus – vecākus, sociālos pedagogus, ārstus.
Pieteikšanās pa tālruni 20011724 (Jeļena), e-pasts: ikcava@inbox.lv

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.